Wat wordt de naam van de nieuwe uitkijktoren bij het Diepsterbos?

Weet jij een leuke passende naam voor de nieuwe uitkijktoren bij het diepsterbos? Laat het dan aan ons weten. De werkzaamheden zijn inmiddels gestart en rond de zomer moet de 26 meter hoge toren klaar zijn. De uitkijktoren is het laatste en grootste deelproject van het Rondje Lauwersmeer.

Meedoen?
Iedereen met een leuke idee mag meedoen. Het maakt dus niet uit of je in de provincie Groningen, Fryslân of ergens anders woont. Je hebt tot 1 augustus de tijd om een naam door te geven. Daarna is er een stemronde, waarbij je kan aangeven welke naam de voorkeur heeft. Vervolgens verdeelt een jury punten en kiest de nieuwe naam voor de uitkijktoren. Tijdens de officiële opening van het Rondje Lauwersmeer wordt de naam bekend gemaakt.

Belangrijke momenten:

  • tot 1 augustus – ideeën voor een leuke, passende naam doorgeven
  • begin augustus tot 6 september – stemronde: welke naam geef jij de voorkeur?
  • Na 1 september – de naam wordt bekend gemaakt bij de officiële opening van het Rondje Lauwersmeer

Jury
De jury beoordeelt alle inzending. Dit doen ze door punten te geven voor: het aantal stemmen, motivatie, originaliteit en passend bij de omgeving. De naam met de meeste punten wordt de uiteindelijke nieuwe naam voor de uitkijktoren. De jury bestaat uit een vertegenwoordiger van Staatsbosbeheer, Natuurlijk Kollumeroord, de gemeente Noardeast-Fryslân en de architect.

Over project Rondje Lauwersmeer

Het project Rondje Lauwersmeer, de 43 kilometer lange wandel- en fietsroute rond het Lauwersmeer wordt opgewaardeerd, zodat de natuur er straks nog beter te beleven is. Fietsend, wandelend of vanaf het water. Met onder meer nieuwe vogelkijkbanken, opgehoogde paden, meerboeien en nieuwe entrees voor het Nationaal Park Lauwersmeer is al een hoop gerealiseerd. Op de planning staan nog de nieuwe informatiezuilen, de Beleefroute in het Diepsterbos en het laatste en grootste deelproject, de uitkijktoren bij Kollumeroord.

Betrokken partijen
De provincies Fryslân en Groningen en de gemeenten Het Hogeland en Noardeast-Fryslân, Staatsbosbeheer, recreatieschap Marrekrite en het Waddenfonds investeren ruim 3 miljoen euro in de route. Het project is in 2015 gestart en wordt na de zomer 2022 afgerond.