Wandelevenement Rondje Lauwersmeer op zaterdag 23 april

Start wandelseizoen Rondje Lauwersmeer: inschrijving geopend

Op zaterdag 23 april organiseert de Stichting 40 Mijl een wandelevenement rond het Lauwersmeer: het Rondje Lauwersmeer. Dit is een route van zo’n 45 kilometer door één van de mooiste natuurgebieden van ons land. De voormalige Lauwerszee is Nationaal Park, broedgebied van beschermde vogelsoorten zoals de zeearend en Dark Sky Park, een plek waar je nog een heldere sterrenhemel kunt zien. Op 23 april start ook het wandelseizoen en kan de route rondom het Lauwersmeer met een stempelkaart en wandelapp gelopen worden. Kijk voor inschrijven en meer informatie op www.rondjelauwersmeer.nl.

Stempelkaart en wandelapp

Met een stempelkaart loop je als deelnemer langs de mooiste plekjes van het Lauwersmeergebied. Ook kan je met de stempelkaart korting krijgen op bijvoorbeeld een museumbezoek, overnachting of een culinaire lekkernij bij de plaatselijke horeca.
De wandelapp voor het Rondje Lauwersmeer geeft actuele informatie over de bezienswaardigheden, uitzichtpunten, de historie langs de route, zoals die van de visserij, de horeca en toeristische ondernemers.

Aanmelden

Aanmelden voor het wandelevenement Rondje Lauwersmeer op 23 april kan via www.rondjelauwersmeer.nl. De start van het wandelevenement is bij het Lauwersnest. Vanuit dit punt kunnen de deelnemers de route rondom het Lauwersmeer helemaal, of voor de helft (25km) afleggen.

Investering

Het wandelevenement op 23 april met de app en stempelkaart is onderdeel van het project Rondje Lauwersmeer. Verschillende horeca- en toeristische ondernemers hebben zich aangesloten bij het Rondje Lauwersmeer en maken zo de route mede aantrekkelijk. De provincies Fryslân en Groningen en de gemeenten Het Hogeland en Noardeast-Fryslân, Staatsbosbeheer, recreatieschap Marrekrite en het Waddenfonds investeren ruim 3 miljoen euro in de 45 kilometer lange wandel- en fietsroute. Deze wordt opgewaardeerd, zodat de natuur er straks nog beter te beleven is. Met onder meer nieuwe vogelkijkbanken, opgehoogde paden, meerboeien en nieuwe entrees voor het Nationaal Park Lauwersmeer is al een hoop gerealiseerd. Naar verwachting worden de werkzaamheden dit jaar afgerond.