Wandelevenement Rondje Lauwersmeer 23 april – meedoen kan nog!

Dit weekend vindt het wandelevenement Rondje Lauwersmeer plaats en je kan nog meedoen!

Rondje Lauwersmeer is een route van zo’n 45 kilometer door één van de mooiste natuurgebieden van ons land. Zaterdag 23 april kan je deze route rondom het Lauwersmeer met een stempelkaart en wandelapp lopen. Kijk voor inschrijven en meer informatie op www.rondjelauwersmeer.nl.

Stempelkaart en wandelapp

Met een stempelkaart loop je als deelnemer langs de mooiste plekjes van het Lauwersmeergebied. Ook kan je met de stempelkaart korting krijgen op bijvoorbeeld een museumbezoek, overnachting of een culinaire lekkernij bij de plaatselijke horeca.
De wandelapp voor het Rondje Lauwersmeer geeft actuele informatie over de bezienswaardigheden, uitzichtpunten, de historie langs de route, zoals die van de visserij, de horeca en toeristische ondernemers.

Aanmelden

Aanmelden voor het wandelevenement Rondje Lauwersmeer op 23 april kan via www.rondjelauwersmeer.nl. De start van het wandelevenement is bij het Lauwersnest. Vanuit dit punt kunnen de deelnemers de route rondom het Lauwersmeer helemaal, of voor de helft (25km) afleggen.

Investering

Het wandelevenement op 23 april met de app en stempelkaart is onderdeel van het project Rondje Lauwersmeer. Verschillende horeca- en toeristische ondernemers hebben zich aangesloten bij het Rondje Lauwersmeer en maken zo de route mede aantrekkelijk. De provincies Fryslân en Groningen en de gemeenten Het Hogeland en Noardeast-Fryslân, Staatsbosbeheer, recreatieschap Marrekrite en het Waddenfonds investeren ruim 3 miljoen euro in de 45 kilometer lange wandel- en fietsroute. Deze wordt opgewaardeerd, zodat de natuur er straks nog beter te beleven is. Met onder meer nieuwe vogelkijkbanken, opgehoogde paden, meerboeien en nieuwe entrees voor het Nationaal Park Lauwersmeer is al een hoop gerealiseerd. Naar verwachting worden de werkzaamheden dit jaar afgerond.