WAD; overleven op de grens van water en land is een ode aan het waddengebied

WAD brengt het Waddengebied in beeld zoals je nog nooit hebt gezien. Alle dieren, vogels & planten, het zand, het weer en de seizoenen in één adembenemende film. De film is begin oktober in première gegaan.

WAD is de eerste Nederlandse natuurfilm over het Waddengebied. Ruben Smit en zijn crew laten een registratie zien van dit unieke natuurgebied en al haar bijzondere natuurfenomenen, zowel onder- als bovenwater en in elk jaargetijde.

Met filmbeelden waarvan je je serieus zult afvragen of dit echt Nederland is. De vele honderden grijze zeehonden bij elkaar op de zandplaten doen eerder denken aan Antarctica en het Noorderlicht aan de Noordpool, maar alles is gefilmd op de Waddenzee vlakbij bij Terschelling.

Ruben Smit: “Het Waddengebied verdiende een echte, goede natuurfilm. Al vóór De Nieuwe Wildernis liep ik met het idee om deze film te maken. Het Waddengebied is rauw en puur – in al haar schoonheid. Soms moesten we wel drie keer terug voor dat ene mooie shot, waarvan we wisten dat het er was, maar ook dat het vreselijk moeilijk was om het te maken. Maar als het er dan is,… dat is zo gaaf. Mijn doel is om een film te maken die leest als een goede roman; geen sprookje, maar de rauwe pure schoonheid van de Nederlandse natuur.’