Activiteitencentrum Lauwersnest

In het activiteitencentrum vind je foldermateriaal, informatie over het gebied en de planten en dieren en een winkeltje met leuke souvenirs. De gastheren en gastvrouwen staan altijd voor je klaar. Naast het centrum is een prachtige vuurplaats, een vijver en een avontuurlijk huttenbouwbos. Voor de allerkleinsten is het Kabouterpad een aanrader. Ook worden er vanuit het centrum vele activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Zie de activiteitenkalender voor het actuele aanbod.

Adres:

De Rug 1
9976 VT Lauwersoog
0519-345145
lauwersmeer@staatsbosbeheer.nl

Openingstijden:

Aangepaste openingstijden i.v.m. het coronavirus

Hoe graag we iedereen ook willen ontvangen in het Lauwersnest, we hebben toch moeten besluiten om het centrum tot nadere berichtgeving gesloten te houden. Om bezoekers toch wegwijs te maken, staan wij voor je klaar met een kraam op zondagmiddagen van 12.00 uur – 16.00 uur.

Zo kun je toch bij ons terecht met vragen en opmerkingen en kunnen wij je informeren over het Lauwersmeergebied. Daarnaast kan met de jonge bezoeker(s) het kabouterpad weer gelopen worden.
Ook als wij er niet zijn, is het Nationaal Park altijd open voor bezoekers en zijn er diverse routes te bewandelen en te fietsen. Bij de kraam, maar ook in de natuur, dient men vanzelfsprekend de corona-maatregelen van het RIVM in acht te nemen.

 

Kleurplaatactie

Er zijn tot en met september geen kinderactiviteiten. Daarom hebben we speciaal voor kinderen een leuke kleurplaatactie. Download hier een kleurplaat, zet je kinderen aan het werk, stuur deze voor 22 september op en maak kans op mooie prijzen!