Activiteitencentrum Lauwersnest

In het activiteitencentrum vind je foldermateriaal, informatie over het gebied en de planten en dieren en een winkeltje met leuke souvenirs. De gastheren en gastvrouwen staan altijd voor je klaar. Naast het centrum is een prachtige vuurplaats, een vijver en een avontuurlijk huttenbouwbos. Voor de allerkleinsten is het Kabouterpad een aanrader. Ook worden er vanuit het centrum vele activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Zie de activiteitenkalender voor het actuele aanbod.

Adres:

De Rug 1
9976 VT Lauwersoog
0519-345145
lauwersmeer@staatsbosbeheer.nl

Openingstijden:

Aangepaste openingstijden i.v.m. het coronavirus

Vanwege de coronamaatregelen is het Lauwersnest tot nader bericht gesloten.

Omdat wij u toch graag willen verwelkomen, staan wij op de zondagmiddagen van 12.00 uur tot 16.00 uur voor u klaar met een kraam. Op deze manier kunt u bij ons terecht met vragen en opmerkingen en kunnen wij u informeren over het Lauwersmeergebied. Daarnaast kan met de jonge bezoeker(s) het kabouterpad weer gelopen worden (alleen met pin-betalingen).

Zodra de omstandigheden het toelaten proberen wij ruimere openingstijden te creëren. Daarvoor zijn wij echter afhankelijk van landelijke richtlijnen over het weer veilig kunnen inzetten van onze vrijwilligers in de centra.

Bij de kraam, maar ook in de natuur, dient u vanzelfsprekend de corona-maatregelen van het RIVM in acht te nemen.

Ook als wij er niet zijn, is het Nationaal Park open voor bezoekers en zijn er diverse routes te bewandelen en te fietsen. Door regenval is het aan te raden om met regenlaarzen in het gebied te wandelen. In de natuur dient men vanzelfsprekend de corona-maatregelen van het RIVM in acht te nemen.

Activiteitencentrum Lauwersnest

Adres: De Rug 1, 9976 VT Lauwersoog
Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/lauwersnest