Voor fanatieke wandelaars

Op 1 juni wordt de tweede editie van de Lauwersmeer Kennedymars georganiseerd door de Stichting 40Mijl. Het is de enige Kennedymars in Groningen en een tocht voor de fanatieke wandelaars. Zij lopen 80 kilometer door Groningen en Friesland. Tijdens deze route is het genieten van de weidsheid van het Lauwersmeer, vergezichten over landerijen en van idyllische plaatsjes in de provincie.

Enige Kennedymars in Groningen

In Nederland worden jaarlijks meerdere Kennedymarsen georganiseerd, maar in Groningen is dit de enige. De Kennedymars laat deelnemers uit het hele land kennismaken met de prachtige natuur rondom het Lauwersmeer.

Lauwersmeermars als alternatief

Voor de wandelaars die 80 kilometer net iets te ver vinden, wordt op dezelfde dag de Lauwersmeermars georganiseerd. Deze mars wordt voor de 15e keer georganiseerd en is met een afstand van 45 kilometer zeker ook een uitdaging. De tocht start later dan de Kennedymars, zodat de wandelaars van beide afstanden de laatste 35 kilometer samen op lopen.

Startlocatie Suyderoogh

De beide routes starten dit jaar bij restaurant Suyderoogh te Lauwersoog. Geïnteresseerd in de verschillende tochten? Informatie en aanmelding: www.40mijl.nl.