Engels Duits

Vogelfestival verplaatst naar Hemelvaartsweekend 2021

Afgelopen Hemelvaartsweekend konden we Nationaal Park Lauwersmeer online beleven via een digitale tour met de boswachter en een quiz; een mooie manier om in deze tijd toch van dit prachtige gebied te genieten. Toch hopen we volgend jaar tijdens het Hemelvaartsweekend weer een heleboel mensen in het park zelf te kunnen ontmoeten, tijdens de derde editie van het Vogelfestival: kom uit je nest!

Weekend vol festiviteiten

Eigenlijk zou het Vogelfestival dit najaar plaatsvinden, maar door de coronacrisis hebben we besloten om het te verplaatsen naar het voorjaar van 2021. Samen met betrokken ondernemers en organisaties binnen het Nationaal Park Lauwersmeer maken we er een gevleugeld weekend van, waar voor bezoekers al vanaf donderdag verschillende activiteiten of arrangementen te boeken zijn. Met als afsluiting het Vogelfestival op zondag 16 mei!

Een breed aanbod met voor elk wat wils

Tijdens de vorige editie genoten meer dan 2.000 bezoekers van muziek, theater, kunst, excursies, lezingen, lekker eten en vooral van de mooie natuur in het gebied. De vier belangrijke thema’s vogels, donkerte, vroegere zeebodem en vogelwetenschap vormden de rode draad in het programma. Ook volgend jaar zal er weer een aantrekkelijk programma zijn voor een breed publiek dat geïnteresseerd is in vogels, het Wad en Nationaal Park Lauwersmeer.

Lauwersnest als basis

Het festival vindt plaats in en om het vernieuwde Activiteitencentrum Lauwersnest. Een prachtige locatie waar bezoekers het Shopnest, Muzieknest, Voorleesnest, Wetenschapsnest, Foerageernest, Kindernest, Theaternest, Bouwnest en Kunstnest kunnen vinden. Activiteiten van het Uitvliegnest, zoals excursies, vinden plaats door het gehele Nationale Park en voor sommige activiteiten zullen we uitwijken naar gastheren in het gebied.

Zet 16 mei dus alvast in je agenda en hou deze site en onze social media kanalen in de gaten voor meer informatie!

Banner Vogelfestival 2021
Website door Kornuiten.com