Vogelfestival: kom uit je nest!

Op zondag 10 juli is er weer een Vogelfestival in Nationaal Park Lauwersmeer. Het wordt een festival met muziek, lezingen, lekker eten en drinken, excursies, wetenschap en theater, rondom het Lauwersnest. Tijdens het festival staan vogels centraal; het hele programma wordt aangeboden vanuit verschillende nesten, met allemaal een eigen thema. Zo is er een wetenschapsnest met interessante lezingen, een kindernest waar volop geknutseld kan worden, een uitvliegnest met allerlei excursies, en nog veel meer. Ook aan de innerlijke mens is gedacht; in het foerageernest kun je terecht voor lekkere hapjes en drankjes. Door het uitgebreide en gevarieerde programma is het dus niet alleen leuk voor de echte vogelaar, maar voor iedereen!

Beleef en geniet met muziek en theater

Zowel volwassen als kinderen kunnen zich laten meevoeren naar een andere wereld via theatervoorstellingen. Voor de jonge bezoekers is er de voorstelling ‘moppereend’ van Tante Thee Theater. Een interactief theater waarbij kinderen (en hun ouders/begeleiders) zelf mee mogen doen. Muziek en theater komen samen in de voorstelling ‘Gevleugelde Vertellingen’ van Mees. Ze neemt de bezoekers mee in de wereld van vrije vogels, pechvogels en hopeloze hoogvliegers en van malse kippendijen naar vleugeldrift. Met haar gitaar en heldere stem zingt ze er prachtige liedjes bij. Kom, vlieg een stukje mee en geniet!

Op ontdekking: leer over vogels en eropuit!

Wil je meer weten over de vogels in het Lauwersmeer, over de vogeltrek en de gevolgen van lichtvervuiling of over de lepelaar? Dan kun je gedurende de hele dag aansluiten bij diverse lezingen. Met alle interessante informatie in je hoofd, kan je er vervolgens op uit om het gebied te ontdekken, vogels te kijken en alles wat je hebt gehoord te laten bezinken. Ook de jonge bezoekers kunnen spelenderwijs leren over vogels. Bijvoorbeeld door uilenballen te pluizen en er zo achter te komen wat die vogels eten. Ook kunnen ze tijdens het festival gratis het vogelbeleefpad lopen en via opdrachten ontdekken hoe vogels weten welke kant ze op moeten vliegen, ervaren hoe groot een roofvogel wel niet is en leren om te luisteren naar het geroep en gefluit van de verschillende bewoners van dit gebied.

Creëer: bouw een nest(kast) of vilt een vogel

Naast luisteren, leren en wandelen kan je ook gewoon lekker je handen uit de mouwen steken! In het huttenbouwbus kan je je eigen nest bouwen, je kan je eigen nestkast in elkaar zetten, een mooie vogel vilten van wol of veren beschilderen die je kunt gebruiken voor bijvoorbeeld een prachtige slinger of dromenvanger.

Ticketverkoop

Bestel je nu alvast je early bird tickets, dan betaal je als volwassene €5,00. Een kinderticket kost €2,50. Hier vind je het volledige programma en de link naar het ticketsysteem.