Vis moet zwemmen

Vissen zwemmen, dat weet iedereen. Maar wist je ook dat trekvissen grote afstanden moeten zwemmen om zich voort te planten en de vispopulatie gezond te houden? De tocht van kleine beekjes, via het Lauwersmeer en vervolgens naar de Waddenzee, is voor veel vissoorten een belangrijke route. Helaas komt trekvis vele obstakels tegen tijdens deze tocht.

Op dinsdagavond 17 december kun je alles te weten over de imposante trektocht van vissen, de waterhuishoudkundige veranderingen in het Lauwersmeergebied en de invloed op vis in het Lauwersmeer en de Waddenzee.

Kom naar de verhalenavond in het Lauwersnest en luister naar de verschillende verhalen over vis en vismigratie. Zo komt er iemand van Sportvisserij Nederland vertellen over het belang van gezonde vispopulaties, een beroepsvisser komt aan het woord over visserij vroeger en nu en sociaal-geograaf Meidert Schroor vertelt over de invloed van landschapsveranderingen. Natuurlijk is er ook ruimte voor vragen en je kunt meer te weten komen over het project Vissen voor Verbinding.