Veldtip Diepsterbos

In de zuidwesthoek van Nationaal Park Lauwersmeer vind je het Diepsterbos. Dit bos is om meerdere redenen een bezoekje waard!

Allereerst is aan de noordrand van dit bos afgelopen jaar een imposante uitkijktoren van ruim 25 meter hoog verrezen. Het is best een pittige klim naar boven, maar je wordt dan getrakteerd op een fenomenaal uitzicht over Nationaal Park Lauwersmeer. En bij helder weer kun je Werelderfgoed Waddenzee en Nationaal Park Schiermonnikoog duidelijk aan de horizon zien liggen. Er zijn maar
weinig plaatsen waar je zoveel natuur in één oogopslag ziet! Vergeet je verrekijker niet; je hebt een goede kans hier een zeearend in het vizier te krijgen.

Naast de uitkijktoren, vind je in dit bos het “WasWadPad”. Een prachtige wandelroute door het Diepsterbos met onderweg uitdagende speeltoestellen en natuuropdrachten voor gezinnen met kinderen in de leeftijd van 6 – 12 jaar. Spelenderwijs leren de kinderen (en hun begeleiders) van alles over de verandering van wad naar woud. Wist je dat tot 1969 hier de Lauwerszee nog vrij spel had? De hele route is circa 4,5 kilometer lang en wil je alle opdrachten doen, dan ben je algauw anderhalf tot twee uur onder de pannen. Deze route doet ook de nieuwe uitkijktoren aan.

        

Voor een bezoek aan de uitkijktoren en/of het “WasWadPad” kun je parkeren aan het einde van De Rijsdammen of bij Natuurlijk Kollumeroord, Slikweg 1 Kollumerpomp.