Themadag ‘Wat spookt er ’s nachts rond in het Lauwersmeer?’

Ben je benieuwd wat er ’s nachts rond spookt in het Lauwersmeer? Kom dan naar de speciale themadag in Activiteitencentrum Lauwersmeer. Deze dag zijn er verschillende activiteiten voor jong en oud.

Wil je meer weten over de interessante wereld van nachtvlinders of over de vleermuizen die voorkomen in het Lauwersmeergebied? Volg dan een of meerdere lezingen.

Ook komt het mobiele planetarium van de RUG. Bekijk de planeten rond onze zon van dichtbij: de maan, de zon, Mars, Jupiter en het verre Pluto. Maak een reis naar de sterren en planeten. Het mobiele planetarium is een opblaasbare koepel van 3,5 meter hoog en 6 meter doorsnede waarin aan de binnenkant interactieve films worden geprojecteerd van de sterrenhemel en al het moois in het heelal.

Of kom uitzoeken wat voor maaltijd uilen hebben gegeten door braakballen te pluizen. Bouw een vleermuizenkast of een nestkast voor vogels die zij gebruiken als slaapplek. En maak kennis met een aantal nachtdieren; bekijk ze van dichtbij of zie prachtige filmpjes van de otter.

> Praktische informatie