Themadag op 20 november: ontdek vogels in de winter

Ben je benieuwd wat er ‘s winters rondvliegt in het Lauwersmeer? Kom dan op zondag 20 november naar de speciale themadag in Activiteitencentrum Lauwersnest!

Wil je meer weten over vogels die in het najaar in het Lauwersmeer verblijven? Ga dan op excursie met de boswachter of kijk door een van de telescopen bij vogelkijkhut Jaap Deensgat. In het Lauwersnest vertellen we je over alle bijzonderheden van de vogeltrek door korte presentaties (herhaaldelijk in de middag) en een lezing van Nationaal Park Lauwersmeer over vogelparadijs op vroegere zeebodem (van 14.30 tot 15.00 uur). Ook is vogelringer Jan Doevendans aanwezig, die een schat aan informatie over vogels heeft.

Speciaal voor kinderen: help vogels de winter door

In de winter kunnen vogels wel wat hulp gebruiken. Help mee een warm plekje te creëren door een nestkast te bouwen. Of maak een lekker maaltje met vetbollen en of een pindaketting! Speel vogeldomino, memorie en of een vogelquiz. Wil je lekker naar buiten? Loop dan het Vogelbeleefpad.

Praktische informatie

Datum: zondag 20 nov 2022 – van 13.00 uur – 16.30 uur
Waar: Activiteitencentrum Lauwersnest, De Rug 1, 9976 VT Lauwersoog

Deze middag is gratis te bezoeken, alleen voor het timmeren van een vogelnestkast (€7,50) worden kosten gerekend. Aanmelden is niet nodig, maar voor de lezingen is ruimte voor maximaal 50 personen per keer. Hierbij hanteren wij vol = vol.