Terug naar Rottumerplaat in beeld

Vier maanden lang werkten Aaldrik Pot (provinciaal adviseur in Drenthe, werkzaam bij Staatsbosbeheer) en zijn vrouw Nicolette Branderhorst als vogelwachters op Rottumerplaat. Zij brachten in opdracht van Staatsbosbeheer de flora en fauna in kaart en volgden intensief de scholeksters voor een landelijk onderzoek. Ze hielden toezicht op ongewenste bezoekers en verstoring door vliegtuigen. Ook aangespoeld vuil opruimen, in nasleep van de Msc Zoe-ramp, behoorde tot de dagelijkse werkzaamheden. Over hun verblijf van vier maanden schreven Aaldrik en Nicolette het boek ‘Terug naar Rottumerplaat’. Op vrijdag 1 november was de presentatie hiervan in Activiteitencentrum Lauwersnest in Lauwersoog.

Het boek bevat prachtige beelden die Aaldrik en Nicolette tijdens het verblijf hebben gemaakt. Uit deze beelden is een selectie van 6 foto’s en een vierluik gemaakt, die tot en met januari in het Lauwersnest te bewonderen zijn.

Terug naar Rottumerplaat is uitgegeven door De kleine uil. Het is verkrijgbaar in iedere boekhandel voor € 29,95. Tot zolang de voorraad strekt, is het boek ook in ’t winkeltje in activiteitencentrum Lauwersnest te koop.