Sportieve evenementen rond het Lauwersmeer

Dit jaar bestaat het Lauwersmeer 50 jaar. Wie dit bijzondere natuurgebied op een sportieve manier wil beleven kan meedoen aan een van de wandel- of hardloopevenementen die de Stichting 40 Mijl dit zomerseizoen organiseert.

Wandelen
Voor de wandelaars is er op 1 juni de Lauwersmeermars van 45 kilometer of de Kennedymars, 80 kilometer lang genieten van de stilte, de frisse lucht, het uitzicht en een gevoel van vrijheid. Voor wie tijdens het lopen de schoonheid van de nacht wil ervaren is er op 22 juni de 40 Mijl Nachtwandeling met drie afstanden: 25, 40 en 67 kilometer.

Hardlopen
Zondag 12 mei is er een groot hardloopevenement voor iedere loper. De echte die hards kan meedoen aan de allereerste Lauwersmeer Marathon, die helemaal rond het Lauwersmeer gaat. Daarnaast is er de halve marathon, de 10 kilometer, 5 kilometer en de 2,5 kilometer Kidsrun. Een sportief evenement voor jong en oud.

Klimaatneutraal
De Stichting 40 Mijl steunt de Plastic Soup Foundation, met de opbrengst van de Kidsrun. Daarnaast werkt de hele organisatie vanaf 2019 klimaatneutraal.

Mogelijk gemaakt
Deze evenementen van de Stichting 40 Mijl worden mede mogelijk gemaakt met financiering van de Stuurgroep Lauwersmeer, een samenwerking tussen de provincies, gemeenten en Staatsbosbeheer.