Sportieve evenementen Lauwersmeer

Zondag vond de eerste editie van de Lauwersmeer marathon plaats. Zo’n 900 deelnemers deden hun best om persoonlijke records te verbeteren. Hopelijk hebben ze ondertussen ook een beetje kunnen genieten van de prachtige omgeving! Ook een grote groep kinderen leverde een sportieve prestatie met de Kidsrun Sponsorloop. Ondanks dat het moederdag was, renden veel kinderen enthousiast door de bossen van Lauwersoog. De opbrengst die de scholen en deelnemers hebben gerealiseerd en die ten goede komt aan de Plastic Soup Foundation, is bijna € 4.000. Een prachtige start om het evenement volgend jaar verder uit te breiden.

Wil je ook meedoen aan een sportevenement rondom het Lauwersmeer? Dan zijn er nog genoeg andere opties:

Lauwersmeer- of Kennedymars – 1 juni

De enige Kennedymars in Groningen en een tocht voor de fanatieke wandelaars. Zij lopen 80 kilometer door Groningen en Friesland. Tijdens deze route is het genieten van de weidsheid van het Lauwersmeer, vergezichten over landerijen en van idyllische plaatsjes in de provincie. Voor de wandelaars die 80 kilometer net iets te ver vinden, wordt op dezelfde dag de Lauwersmeermars georganiseerd. Deze mars wordt voor de 15e keer georganiseerd en is met een afstand van 45 kilometer zeker ook een uitdaging.

40Mijl Midzomernacht – 22 juni

Unieke nachtwandeling door Dark Sky park Lauwersmeer. Bij een heldere hemel zal ook de sterrenwacht uit Ulrum op de route aanwezig zijn met telescopen om iets te vertellen over de sterrenbeelden.

Swimrun – 21 september

De Swimrun is een van de zwaarste uithoudingsvermogen sporten ter wereld. Zoals de naam al zegt is Swimrun een combinatie van zwemmen en rennen, die de hele race door met elkaar afgewisseld worden. Een loodzware tocht, waarbij je als duo in open water zwemt en door velden, bossen en over dijken rent. De Swimrun door het Lauwersmeergebied is uniek. De route gaat zowel door zout als door zoet water.