Seinen op groen voor Werelderfgoedcentrum Waddenzee

Het Werelderfgoedcentrum Waddenzee in de haven van Lauwersoog wordt de nieuwe plek om het Waddengebied te beleven. Een nieuw en bijzonder gebouw op de grens van land en water, Groningen en Fryslân, zoet en zout, midden in het Waddengebied. Hier worden de krachten gebundeld van nieuwsgierige onderzoekers, zeehondenverzorgers, duurzame vissers, bewoners en ondernemers. Samen vertellen we hier het verhaal van het Waddengebied. De stichting is zeer verheugd dat alle seinen voor realisatie van het centrum nu op groen staan. Naar verwachting start de bouw in het voorjaar van 2023.

Het Werelderfgoedcentrum Waddenzee wil actief bijdragen aan een duurzame toekomst voor het Waddengebied en een impuls geven aan de economie in de regio. Bewustwording creëren van de kwetsbaarheid van het Waddengebied en de noodzaak om op zoek te gaan naar een nieuwe balans tussen natuur en mens staat hierbij voorop. Met de komst van het Werelderfgoedcentrum zal het huidige Zeehondencentrum verhuizen van Pieterburen naar Lauwersoog.

Het Werelderfgoedcentrum Waddenzee is een initiatief van Zeehondencentrum Pieterburen. Het wordt mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van het Waddenfonds, de gemeente Het Hogeland, de provincie Groningen, het Nationaal Programmabureau Groningen, het fonds Water en Vis, de Waterschapsbank en Zeehondencentrum Pieterburen.

Bron: Persbericht Stichting Werelderfgoed Waddenzee