Samen met andere jongeren de natuur beleven?

In Nationaal Park Lauwersmeer is een leuke en enthousiaste groep Junior Rangers actief. Deze jongeren zijn de ambassadeurs van dit prachtige gebied. Maandelijks gaan ze samen op pad: leren, ontdekken en doen rondom het Lauwersmeer:

“Wij zijn jongeren in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar. We vinden het leuk om geregeld met elkaar op pad te gaan in het Lauwersmeergebied. We hebben speciale aandacht voor vogels. Niet zo vreemd natuurlijk in een gebied waar meer dan driehonderdvijftig soorten vogels zijn waargenomen. Maar we doen ook gewoon andere leuke dingen in de natuur: koken op een vuurtje, bushcraften of bijvoorbeeld vliegeren.”

De Junior Rangers komen zo’n acht keer per jaar op een zaterdagochtend bij elkaar. Wil je een keer de sfeer komen proeven? Dat kan tijdens de eerstvolgende activiteit op zaterdag 23 februari rondom het nieuwe Activiteitencentrum Lauwersnest. Ze gaan dan zelf lepels snijden van hout en maken een vuurtje om pannenkoeken te kunnen bakken. Kom je die ochtend meedoen? Meld je dan even aan via g.lek@ivn.nl, zodat we weten hoeveel beslag we moeten maken ;).

Datum: zaterdag 23 februari 2019
Tijd: 10 -13 uur
Locatie: Activiteitencentrum Lauwersnest,
De Rug 1 te Lauwersoog