Luistertip: podcast over donkerte

Heb je de smaak van podcasts helemaal te pakken na het beluisteren van de Vogelspotcast? Dan geven we je bij deze graag nog een tip voor een leuke podcastserie, waarin het vasteland van de Wadden centraal staat. De makers reizen vanaf de Dollard langs de Waddenkust, doorkruisen ’t Hogeland van Groningen en buigen af richting het Lauwersmeer. Bij die laatste locatie beleven ze de donkerte van Dark Sky Park Lauwersmeer.

Podcast ‘onder duizenden sterren’

De podcastmakers zijn in Dark Sky Park Lauwersmeer op pad geweest met sterrenkundestudent Annemarijn Zwerver en amateurastronoom Aries van Calcar.

“In deze aflevering hoor je hoe we de nacht induiken. We zetten het fenomeen Dark Sky Park op de kaart en brengen een ode aan het donkerte. En wat is er nog meer te doen in de regio Lauwersmeer, ook als er wel daglicht is? Wij geven je de leukste tips, samen met onze locals.”

Deze en andere Waddenpodcasts beluisteren

De podcasts zijn gerealiseerd in samenwerking met New Skool Media (Columbus Magazine & Eigen Land) en BNR Nieuwsradio en mede mogelijk gemaakt door het Interreg project de Waddenagenda. Je kan de podcast over donkerte hieronder beluisteren. Het bijbehorende artikel lees je op de site van Columbus Magazine. De overige podcasts over de ambachten, smaken en het historisch erfgoed van het waddengebied vind je ook op columbusmagazine.nl.