Perfect Earth Animals: op jacht naar dieren in het Lauwersmeer

Met je telefoon op jacht naar dieren(kaartjes) in Nationaal Park Lauwersmeer:
de gratis Perfect Earth Animal app maakt wandelen met je ouders weer leuk!

Op een paar wandelroutes van Staatsbosbeheer in het Lauwersmeergebied zijn digitale dieren verstopt. Met de gratis Perfect Earth Animal app kun je ze sparen. Perfect Earth en Staatsbosbeheer werken zo samen om kinderen en hun ouders te stimuleren om al wandelend de natuur te ontdekken. Want kinderen zijn gek op dieren en op verzamelen en ze weten wel raad met het gebruik van een app. Het kan een goede motivatie voor ze zijn om vaker samen met hun ouders de natuur te beleven.

Hoe werkt het?

Dieren sparen is heel eenvoudig. Thuis zet je de gratis app op je telefoon. Bij de start van je wandeling open je de app en ga je aan de wandel. Kom je binnen 50 meter van een verstopte dierenkaart, dan wordt deze automatisch toegevoegd aan de collectie op je telefoon. Op de dierenkaarten staan leuke weetjes over de dieren. Blijf buiten wel goed opletten, want daar kun je de dieren natuurlijk ook “live” tegenkomen. Vind jij alle dierenkaarten die verstopt zijn?

Door heel Nederland

Niet alleen in het Lauwersmeergebied zijn dierenkaarten verstopt. Door heel Nederland kun je ze vinden. Op een landkaart in de app kun je zien waar. Dubbele dierenkaarten kunnen worden geruild met andere spelers. Het spel is geschikt voor kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar. De app is beschikbaar via de App Store en Google Play. Kijk voor meer informatie op  www.staatsbosbeheer.nl/perfect-earth-animals-app