Paaseieren zoeken in Nationaal Park Lauwersmeer

Gelukszoekers maken kans op een ballonvaart voor twee personen

Op zondag 21 en maandag 22 april kunnen mensen eieren zoeken langs de paden van het Rondje Lauwersmeer. Rondom het meer zijn tientallen eieren verstopt met daarin leuke prijzen, aangeboden door ondernemers uit het gebied. De Paasactie is opgezet om extra aandacht te generen voor het Nationaal Park Lauwersmeer, dat dit jaar haar 50 jarig jubileum viert.

50 eieren verstopt langs Rondje Lauwersmeer
Voor elk jaar dat het Lauwersmeer bestaat is een ei verstopt. De eieren zijn te vinden langs de 43 kilometer lange wandel- en fietsroute ‘Rondje Lauwersmeer’. In alle eieren zit een code met daarin een prijs. Gelukkige vinders kunnen de code verzilveren via 50jaarlauwersmeer.nl/paasactie. Gelukzoekers maken onder andere kans op een ballonvaart voor 2 personen over Groningen of een overnachting op het Lauwersmeer in een drijvende tent. Via het Instagram account @visit.groningen worden hints gegeven waar de eieren te vinden zijn. De eerste hint is dat de eieren alleen te vinden zijn op en langs de paden. Kijk voor meer informatie en de spelregels ook op de website.

Jubileum 50 jaar Lauwersmeer
Op 25 mei is het 50 jaar geleden dat de Lauwerszee werd afgesloten van de Waddenzee. Hoewel de afsluiting grote gevolgen had voor de vissersgemeenschap ontstond op de vroegere zeebodem nieuw natuurlandschap. Het jubileumjaar wordt groots gevierd met allerlei extra activiteiten in en rondom het Nationaal Park Lauwersmeer. Meer informatie over het Nationaal Park Lauwersmeer en de activiteiten zijn te vinden op www.50jaarlauwersmeer.nl.