Staatsbosbeheer

Natuur waar je je mee verbonden voelt: daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor het beleven en benutten ervan, daar streven we naar. Dat zit in onze natuur.

Natuur voor iedereen

Staatsbosbeheer beheert ruim 265.000 hectare Nederlandse natuur. Een grote verantwoordelijkheid én trots! Iedereen is welkom deze natuur te beleven: 92 procent ervan is vrij toegankelijk. Van de andere 8 procent is de natuur te kwetsbaar, daarom zijn die gebieden niet of nauwelijks te bezoeken.

Samenwerken

De doelstellingen en ambities realiseert Staatsbosbeheer niet alleen: er is steun nodig van de Nederlandse samenleving en de overheid. Er wordt daarom constant gezocht naar een optimale samenwerking met bewoners en bezoekers, politiek en bestuur en commerciële partijen. Duurzaamheid staat daarbij altijd voorop: ook, of juist, toekomstige generaties moeten in staat zijn om ‘onze’ natuur te beleven en te benutten. Klik hier voor samenwerkingspartners [link naar Stuurgroep Lauwersmeer].

Beschermen, beleven & benutten

Staatsbosbeheer is er voor het heden, maar ook voor de toekomst. Onder de noemer ‘beschermen, beleven en benutten’ beheert Staatsbosbeheer Nederlandse natuur voor nu en voor later. Het doel is om mensen te betrekken bij de natuur die hen raakt. Staatsbosbeheer bereidt zich voor op een toekomst waarin de publieke financiering voor het beheer van natuur, landschap en recreatie niet langer vanzelfsprekend is en zelfs zal afnemen. Steeds meer moet het werk van Staatsbosbeheer deels uit eigen activiteiten gefinancierd worden. Om de ‘groene ambities’ waar te maken wordt Staatsbosbeheer een maatschappelijk ondernemer. Niet om de hoogst mogelijke omzet te behalen, maar om met renderende zaken betekenisvolle activiteiten te ondernemen en te beschermen, beleven en benutten.

Wil je meer informatie over Staatsbosbeheer? Kijk dan op www.staatsbosbeheer.nl