Opening #Lauwersnest

Het vernieuwde Activiteitencentrum Lauwersnest is het ideale startpunt voor een bezoek aan Nationaal park Lauwersmeer. In en rond het activiteitencentrum vind je alles over vogels en Dark Sky.

Zo vogel je hier uit hoe trekvogels het Lauwersmeer als tankstation gebruiken in de Oost Atlantische trekroute. Of neem een kijkje in de geheimen van de nacht en word een ster in de duisternis. Vanuit het centrum loop je zo de natuur in. Je vindt er verschillende wandelroutes en het is startpunt voor excursies. Naast het centrum ligt het nestbouw-bos waar kinderen met natuurmaterialen zelf een eigen nest bouwen en lekker spelen. In het winkeltje vind je plattegronden, routes, boeken en kaarten, natuurlijk over vogels en Dark Sky.

Openingsweek 16 t/m 24 februari 2019

Kom in de openingsweek (16 t/m 24 februari) een kijkje nemen in het geheel vernieuwde #Lauwersnest. Je herkent het niet meer terug. We ontvangen je graag met een drankje. Tijdens de openingsweek zijn er elke dag speciale activiteiten voor jong en oud, van Dark Sky excursies tot Vogelpraat en workshops. In deze week kan je ook overdag de sterren in de nacht bekijken in het mobiele planetarium dat deze week op het terrein staat. Bekijk wat er nog meer te doen is in de activiteitenkalender!

Lauwersnest is in schoolvakanties geopend van dinsdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur en daarbuiten op woensdag, zaterdag en zondag van 11.00 – 17.00 uur.
Adres: De Rug 1, 9976 VT Lauwersoog
Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/lauwersnest