Nieuwe vogelkijkbank voor Zoutkamp

Achter de dijk in Zoutkamp, bij het nieuwe vlonderpad, is vorige week een nieuwe curvebank geplaatst. De bank is geschikt om vogels te spotten omdat de hoge rugleuning silhouetvorming voorkomt. De bank geeft een weids uitzicht over de natuur en het water.

Vorig jaar heeft de provincie (vanuit de stuurgroep Lauwersmeer) dit gebied ingericht voor recreatie, met een nieuw verhoogd pad, deels vlonder-, dat over een oude slenk (geul) gaat en langs twee nieuwe wierden. De plek is bereikbaar via het nieuwe schelpenpad over de dijk, waar je als wandelaar onderweg vier schuttersputten passeert, een overblijfsel uit de tweede wereldoorlog.

Rondje Lauwersmeer
De inrichting van het recreatiegebied in Zoutkamp is onderdeel van het project Rondje Lauwersmeer. De bekende 43 km lange fietsroute wordt opgeknapt, zodat de natuur van het Lauwersmeer straks nog beter te beleven is. Fietsend, wandelend of per boot. Het Nationaal Park, waar ‘het Rondje’ doorheen loopt, krijgt herkenbare entrees, nieuwe routebordjes, steigers voor watersporters en nieuwe fiets- en wandelpaden. Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind volgend jaar gereed.