Nieuw hemelplatform bij Zoutkamperplaat krijgt vorm

Het nieuwe hemelplatform langs het fietspad bij Zoutkamperplaat krijgt vorm. Het hemelplatform is speciaal ontworpen om overdag naar vogels en ‘s nachts naar de sterren te kijken. En die zijn er volop te zien hier in Dark Sky Park Lauwersmeer. Het hemelplatform geeft uitzicht over het meer en maakt het mogelijk de vormen van de vroegere zeebodem te herkennen. Op dit moment staan er al twee hemelplatforms aan het Lauwersmeer: Achter de Zwarten en bij de Vlinderbalg.


Werkzaamheden fietspad

De werkzaamheden voor het nieuwe fietspad zijn al eerder begonnen. De bestaande fietsroute wordt verlegd zodat deze meer door het kwelderlandschap gaat. Ook wordt het pad breder gemaakt. Een deel van het fietspad gaat straks over een nieuw vlonderpad. Het hemelplatform en het nieuwe fietspad zijn onderdeel van de investeringen in de fietsroute Rondje Lauwersmeer.

Rondje Lauwersmeer
De provincies Fryslân en Groningen, de gemeenten Noardeast Fryslân en Het Hogeland en Staatsbosbeheer investeren ruim 3 miljoen euro in de herinrichting van het Rondje Lauwersmeer, de 43 kilometer lange wandel- en fietsroute rond het Lauwersmeer. Dit gebeurt met financiering van het Waddenfonds. Met de verbeteringen aan de route is de natuur van het Lauwersmeer straks nog beter te beleven. Fietsend, wandelend of vanaf het water. De planning is dat de werkzaamheden aan het Rondje Lauwersmeer in het voorjaar van 2022 gereed zijn en dat de vernieuwde route dan feestelijk wordt geopend.