Nieuw fietspad aan de zuidkant van het Lauwersmeer

Met aandacht voor de natuur, maar ook voor de beleving ervan wordt het fietspad over de Zoutkamperplaat verbeterd. Dit gebeurt in het kader van het project Rondje Lauwersmeer. De werkzaamheden starten binnenkort en het fietspad is naar verwachting eind dit jaar gereed.

Het fietspad volgt straks een nieuwe route, waarbij het sterker inspeelt op de natuurbeleving. Het bestaat dan deels uit een vlonderpad over een slenk en het wordt breder dan het huidige fietspad. Daarmee spelen we in op het toenemende gebruik ervan en verbeteren we de veiligheid voor gebruikers. Er zijn namelijk steeds vaker grote snelheidsverschillen tussen de gebruikers.

Langs het nieuwe fietspad komt ook een prachtig hemelplatform, waarmee bezoekers uitzicht krijgen over de slenk. In het project Rondje Lauwersmeer zijn al eerder twee vergelijkbare hemelplatforms gebouwd; langs de Strandweg en bij Achter de Zwarten. De betonplaten van het oude fietspad worden deels hergebruikt voor realisatie van een trap op een dijk nabij Zoutkamp.