Natuur in harten van kinderen brengen

Vind jij het ook belangrijk natuur in de harten van kinderen te brengen? En wil je je talenten in het begeleiden van kinderen bij buitenactiviteiten (verder) ontwikkelen? Meld je dan aan voor de IVN cursus Jeugdbegeleider/Natuurouder. Deze cursus wordt aangeboden door IVN, in samenwerking met Staatsbosbeheer. Het is een leuke, praktische en interactieve cursus van acht dagdelen, waarvan vier binnen en vier buiten in Nationaal Park Lauwersmeer.

Wat leer je?

Je hoeft geen uitgebreide kennis van planten en dieren te hebben. De belangrijkste voorwaarde voor deelname is dat je belangstelling hebt voor de natuur en wilt en kunt samenwerken met kinderen. Je leert planmatig natuuractiviteiten organiseren, je ontdekt de verschillende interesses van kinderen (6-12 jaar) en ontwikkelt vaardigheden als begeleider van natuuractiviteiten. Met de opgedane skills kun je zowel bij een IVN afdeling als bij andere natuurorganisaties, zoals Staatsbosbeheer, en ook op scholen aan de slag als begeleider van natuuractiviteiten voor de jeugd.

Kosten

Dankzij subsidie van de provincie Groningen en een bijdrage van Staatsbosbeheer, kost deze 8-delige cursus slechts €75. Ben of word je voor aanvang van de cursus lid van IVN of ben je voor aanvang van de cursus aangemeld als vrijwilliger bij Staatsbosbeheer, dan betaal je €50. Inbegrepen zijn: lesmateriaal, koffie, thee en het IVN diploma Jeugdbegeleider/Natuurouder.

Informatie en aanmelding

Meer informatie over locaties en data vind je op de website van IVN Groningen. Heb je vragen over het lidmaatschap van IVN, over de cursus of wil je je ervoor aanmelden, neem dan contact op met Marit Stokkentreeff, projectleider vrijwilligerswerk IVN Regio Noord, via m.stokkentreeff@ivn.nl of 06 – 50 24 88 98. Heb je vragen over vrijwilliger worden bij Staatsbosbeheer NP Lauwersmeer, neem dan contact op met Mariska Bos via ma.bos@staatsbosbeheer.nl of 06 – 21 26 66 80.