Nacht van de Nacht in Dark Sky Park Lauwersmeer

Doe mee aan de Nacht van de Nacht in het Dark Sky Park Lauwersmeer op zaterdag 29 oktober. In het Lauwersmeergebied is het ’s nachts nog echt donker. Beleef de nacht met een excursie in het donker en haal de sterren dichterbij met een echte telescoop. Tijdens de avond is er warme chocolademelk, koffie of thee. Wist je dat je ook ’s nachts met een verrekijker naar de sterrenhemel kan kijken? Neem daarom vooral je eigen verrekijker mee.

Je kan je aanmelden via de website van Staatsbosbeheer 

Aandacht voor duisternis

In Dark Sky Park Lauwersmeer is het ’s nachts nog echt donker. Helaas zijn er steeds minder van dit soort plekken te vinden, doordat er meer nachtelijke verlichting is. Zowel mens als natuur ondervinden hier schade van. Door kunstmatige buitenverlichting worden de avonden en nachten korter. Zowel het gedrag als de levenscyclus van mensen en dieren worden hierdoor beïnvloed. Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land evenementen georganiseerd in het donker om aandacht te vragen voor het belang van donkerte voor mens en dier. Ook in Dark Sky Park Lauwersmeer organiseren we jaarlijks activiteiten waarbij bezoekers weer echte duisternis kunnen ervaren.

Slecht weer?

Het buitenprogramma vraagt om goede weersomstandigheden. Bij slecht weer wordt het programma afgelast. Mocht het programma afgelast worden dan maken we dit uiterlijk zaterdag 29 oktober om 14.00 uur bekend via deze website.

Thuis meedoen?

Je kunt thuis ook meedoen aan de landelijke Nacht van de Nacht, bijvoorbeeld door de tuin- en buitenverlichting uit te schakelen. Kijk op www.nachtvandenacht.nl voor meer informatie.