Meerboeien Lauwersmeer feestelijk ingewijd

Op 13 september zijn de 20 nieuwe meerboeien in het Lauwersmeer officieel ingewijd. Het zeilschip ‘Anna Catharina’ meerde aan op een van de mooiste plekken in het Lauwersmeer. Dit gebeurde onder muzikale begeleiding van studenten van het Prins Claus conservatorium. De voorzitter van de klankbordgroep Lauwersmeer, Mirjam de Meijer, droeg het gedicht voor dat schrijver en journalist Marjoleine de Vos speciaal voor het Lauwersmeer schreef.

Rondje Lauwersmeer

Recreatieschap de Marrekrite plaatst voor het einde van dit jaar in totaal 100 meerboeien in Friesland. Daarvan zijn er al 70 geplaatst, waarvan 20 in het Lauwersmeer. Dit gebeurde in opdracht van de Stuurgroep Lauwersmeer, als onderdeel van het project ‘Rondje Lauwersmeer’ waarmee de beleving van het Lauwersmeer voor de recreant en natuurliefhebber wordt verbeterd: op de fiets, wandelend of per boot.

Mooie ervaring

De nieuwe meerboeien liggen daar op de mooiste plekken in het water. Aan een meerboei is veel gemakkelijker aanmeren dan aan een steiger. Daarbij bieden de meerboeien de booteigenaar een poëtische ervaring: Recreatieschap de Marrekrite heeft, in samenwerking met literair tijdschrift De Moanne, schrijver en journalist Marjoleine de Vos gevraagd een gedicht te schrijven voor het Lauwersmeer:

WAAR ZIJN WE NU?

De boei toont ons dat wij er zijn
maar dat wij toch de rust niet vinden.
Wij liggen hier heus niet voorgoed.

Wie zegt er dan ook dat dat moet?
Ons even zijn in dit hier stil en wijd
dat is genoeg, dat is ons meer
dan eeuwigheid.

Marboei – Marjoleine de Vos from BW H ontwerpers on Vimeo.

Meer informatie over het meerboeien project: www.marboei.frl

Rondje Lauwersmeer

De nieuwe meerboeien zijn onderdeel van het project ‘Rondje Lauwersmeer’ waarmee we de beleving van het Lauwermeer voor de recreant en natuurliefhebber verbeteren; op de fiets, wandelend, of per boot. Met onder meer nieuwe steigers voor watersporters en vissers, fiets- en wandelpaden, nieuwe bewegwijzering, twee uitkijktorens en curvebanken.