Leerlingen van cbs De Borgstee openen samen met Sinterklaas natuurspeelplaats Lauwersnest

Dé plek om kennis te maken met de natuur van het Lauwersmeergebied

Zo’n 70 leerlingen van cbs De Borgstee in Grijpskerk mochten vandaag de nieuwste speelnatuur in Nationaal Park Lauwersmeer openen. Dit deden ze samen met Sinterklaas door als eerste van de nieuwe kabelbaan te roetsjen. In de speelnatuur bij het Lauwersnest zijn drie belangrijke thema’s uit het gebied verwerkt: vogels, Dark Sky en de vroegere zeebodem.

Nieuw hoogtepunt bij het Lauwersnest

Het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt is een speelobject van 5 meter hoog dat eruitziet als een groot vogelnest. En omdat het Lauwersmeer een officieel Dark Sky Park is, zie je dat terug in het ontwerp. Het speelobject heeft een Dark Sky verdieping met een sterrenhemel. Om daar te komen moeten kinderen via netten omhoogklimmen. Met de kabelbaan onder het speelobject kunnen ze als een vogel over het gebied ‘vliegen’. Het speelobject is in samenwerking met het programma Donkerte van de Wadden en Stuurgroep Lauwersmeer tot stand gekomen.

Spelen op de voormalige zeebodem

De bestaande vijver is groter gemaakt zodat er voor kinderen ruimte is om waterbeestjes te vangen en te bestuderen. Er is ook een plek om met water te spelen, en er zijn verschillende spannende wateroversteken zoals stapstenen en apentouwen.

Ruimte om te spelen en ontdekken

Het huttenbouwbos is leuker en spannender ingericht. Spelen in de natuur geeft een gevoel van vrijheid en avontuur. Het is de basis voor leren en het ontwikkelen van een actieve en gezonde leefstijl. Ook de kabouterroute heeft een nieuwe start gekregen met een voorleeskring voor de kleinste kinderen.