Lauwersnest weer vaker open!

Vanaf 1 april is het Lauwersnest weer 5 dagen in de week geopend! Van woensdag t/m zondag ben je dan tussen 11:00 tot 17:00 van harte welkom om een kijkje te nemen in ons winkeltje, jouw ideale route uit te stippelen met de beschikbare folders, de prachtige trekvogelwand te bewonderen of vragen te stellen aan onze behulpzame gastheren- en vrouwen. Komend paasweekend (zaterdag, zondag, maandag) is het Lauwersnest ook geopend van 11:00 tot 17:00.

Natuurspeelplaats

Bij Activiteitencentrum Lauwersnest bevindt zich ook een uitdagende natuurspeelplaats. Het bestaat uit een waterpartij met bruggetjes, stapstenen en klauternetten, verschillende speelobjecten (zoals een klimtoren in de vorm van een vogelnest met een kabelbaan) en een huttenbouwbos. Laat je kinderen hier eerst even lekker ontdekken, struinen en spelen en ga dan op pad!

Startpunt wandelroutes

In Nationaal Park Lauwersmeer kun je prachtig wandelen. Er zijn verschillende wandelingen uitgezet, waarvan negen gemarkeerd met gekleurde paaltjes. Vanaf het Lauwersnest starten de volgende routes:

  • Konijnenroute: avontuurlijke wandeling door het zuidelijk deel van het Ballastplaatbos. Misschien kom je op de slingerende paden een Konikpaard tegen!
  • Observatietorenroute: wandel door het Ballastplaatbos. Onderweg kom je onder andere langs een oeverzwaluwwand en geniet je van het uitzicht vanaf de uitkijktoren.
  • Kabouterpad: bij het Lauwersnest ligt tegen betaling tijdens openingstijden een kaboutertas voor je klaar. Met een puntmuts op, loop je samen met je (groot)ouders een route van 500 tot 1500 meter. Onderweg luister je naar een verhaal uit het kabouterboek en doe je kabouteropdrachten.
  • Natuurpad: leuke korte route voor de hele familie: het Lauwersmeergebied in het klein.
  • Vogelbeleefpad: Nationaal Park Lauwersmeer is een prachtige plek om van vogels te genieten. Speciaal voor kinderen van 6 – 12 jaar is er het Vogelbeleefpad. Koop tijdens openingstijden van het Lauwersnest het boekje met de opdrachten. Hou je ogen en oren goed open en ga op zoek naar 8 nestkasten, waar je de opdrachten uit het boekje kunt doen.
  • Mindervalidenroute: een route van 2,9 km over een verhard pad, volg de rode paaltjes.