#Lauwersnest feestelijk geopend

Op donderdag 14 februari is het vernieuwde activiteitencentrum Lauwersnest officieel heropend. In en rond het activiteitencentrum vind je alles over vogels en Dark Sky. In het Lauwersnest zie je hoe trekvogels het Lauwersmeer als tankstation gebruiken voor te op trek gaan. Of krijg je de geheimen van de nacht te zien. Vanuit het centrum loop je zo de natuur in. Makkelijk, want je vindt er verschillende wandelroutes en het is startpunt voor excursies.

In het winkeltje vind je plattegronden, routes, boeken en kaarten. Naast het centrum ligt het nestbouw-bos waar kinderen met natuurmaterialen zelf een eigen nest mogen bouwen en lekker spelen. Bekijk wat er nog meer te doen is in de activiteitenkalender.

Het Lauwersnest is mogelijk gemaakt door de provincies Fryslân en Groningen, de gemeenten Het Hogeland en Noardeast-Fryslân, Staatsbosbeheer en IVN.

De gedeputeerden Henk Staghouwer (provincie Groningen) en Johannes Kramer (provincie Fryslân), Rieks van der Wal (hoofd Staatsbosbeheer Groningen), Mark Tuit (directeur IVN-Noord), Junior Ranger Lauwersmeer en boswachter Jaap Kloosterhuis van Staatsbosbeheer openen officieel het vernieuwde Lauwersnest.