Lauwersmeer marathon

Het 50-jarig bestaan van het Lauwersmeer wordt groots gevierd. Eén van de activiteiten van de Provincie Groningen is de hardloopmarathon rond het Lauwersmeer die door Stichting 40Mijl wordt georganiseerd. Deze marathon vindt plaats op 12 mei 2019.

Zonder plastic

De Lauwersmeer Marathon staat in het teken van de plastic soep. Daarom wordt deze waar mogelijk zonder plastic georganiseerd en wordt er geld ingezameld voor de Plastic Soup Foundation.

Afstanden voor iedereen

Naast een hele marathon kan je ook een halve marathon of een 10 of 5 kilometer run lopen. Ook is er een Kidsrun Sponsorloop. Met een educatief programma voor het basisonderwijs in aanloop naar het evenement en met informatiepaviljoens tijdens het evenement probeert de stichting de jeugd in beweging te krijgen en bewust te maken van de invloeden van plastic op het milieu. Voor de kinderen zijn er activiteiten, zoals een filmpje van de Plastic Soup Foundation. De warming-up voor de kinderen wordt verzorgd door sportvoeding specialist Medicc Sports uit Groningen.

Een gezellig evenement

Het recreatieterrein voor restaurant het Booze Wijf wordt ingericht met informatiepaviljoens van partijen zoals de Plastic Soup Foundation en Staatsbosbeheer. Eten en drinken is aanwezig en ook live muziek ontbreekt niet. De hele middag zal Top Coverband SW!TCH op het podium staan!

Meer informatie

De start is op 12 mei om 11:00 uur bij het Booze Wijf te Lauwersoog. Meer informatie is te vinden op www.lauwersmeermarathon.nl.