Lauwersmeer heeft 15 nieuwe gastheren

Vanaf dinsdag 17 december zijn er weer 15 nieuwe gastheren en -vrouwen in Nationaal Park Lauwersmeer. Een mooie aanvulling op het al bestaande netwerk van 37 gastheren. Afgelopen maand zijn 19 deelnemers van 15 recreatiebedrijven op excursie gegaan, hebben ze lezingen gehad en moesten ze zelf aan de bak om alles over dit bijzondere landschap en haar geschiedenis te leren. En dat niet alleen; ze leerden ook hoe ze de mooie verhalen uit dit gebied kunnen overbrengen op hun gasten. Zodat bezoekers aan dit gebied met een unieke ervaring op zak weer huiswaarts gaan.

Toegevoegde waarde ondernemer en bezoeker

De ondernemers die zich hadden aangemeld, deden dat met het idee dat het hen iets extra’s zou bieden: “Ik deed mee met deze cursus, omdat ik mijn gasten beter wilde kunnen vertellen wat voor een geweldig mooi natuurgebied Nationaal Park Lauwersmeer is en omdat ik zelf het gebied beter wilde leren kennen.” Want dat de omgeving en aanwezigheid van natuur een belangrijke factor spelen in de keuze voor een verblijf, weten de meeste ondernemers wel. Maar hoe ze dit gegeven kunnen gebruiken om hun gasten een unieke ervaring te bieden nog niet. Gedurende de cursus bleken de ondernemers zeker de toegevoegde waarde te zien: “De cursus geeft een beter beeld van wat we de toerist kunnen aanbieden. Op maat, naar ieders wens en budget,” aldus een van de deelnemers.

Voor iedereen zichtbaar

Wethouder Harmannus Blok van gemeente Het Hogeland reikte, als lid van de Stuurgroep Lauwersmeer, na de laatste bijeenkomst een certificaat en een gevelbordje uit aan iedere ondernemer, waardoor het voor bezoekers direct zichtbaar is waar ze terecht kunnen voor meer informatie over het Nationaal Park: “De cursus is een prachtig initiatief. Het begint met enthousiaste en goed geïnformeerde ondernemers. Dan zijn gasten ook tevreden en komen ze wellicht vaker,” aldus de wethouder. De cursus is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Stuurgroep Lauwersmeer.