Landschapscafé Lauwersmeer – geannuleerd

Vanwege de huidige maatregelen is helaas besloten om het Landschapscafé Lauwersmeer dat in december plaats zou vinden te annuleren en te verplaatsen naar het voorjaar van 2022. 

Staatsbosbeheer organiseert 4 prikkelende talkshows over het landschap in en rondom onze nationale parken van internationaal belang: Dwingelderveld, Weerribben-Wieden, Lauwersmeer en Nieuw Land. Aanleiding is het nationaal themajaar Ode aan het Landschap. Het Landschapscafé Lauwersmeer vindt plaats op 2 december van 20:00 tot 22:00 in De Puddingfabriek in Groningen. Centraal in deze talkshow: wat betekent klimaatverandering voor het landschap in en om Nationaal Park Lauwersmeer? En hoe zien jongeren hun toekomst in dit gebied/in dit landschap en wat is daarvoor nodig? Met interviews, debat, columns en prachtige live muziek.

Gespreksonderwerpen

 • Wat verandert er in het landschap door klimaatverandering?
  Tafelgasten: Jonas Papenborg (landschapsarchitect Flux landscape) en Titian Oterdoom (adviseur gebiedsontwikkeling Elzinga & Oterdoom Procesmanagement).
 • Klimaatbestendige landbouw
  Tafelgasten: Aaltje Rispens (voorzitter Stichting proefboerderij Noordelijke Landbouw en voorzitter/trekker van project Zoet op Zout), Irene van Dorp (melkveehouder, vanuit Wing betrokken bij natuur-inclusief Westerkwartier en Henk Staghouwer (gedeputeerde in Groningen).
 • Jongeren over het landschap van de toekomst
  Openbaar Onderwijs Groningen organiseerde landschapsateliers. Vijf groepen leerlingen van basisschool en voortgezet onderwijs gingen in een lessenreeks op school aan de slag met het landschap van de toekomst. Geïnspireerd door Het innige landschap van Marcel van Ool en inclusief een excursie met de boswachter in het Lauwersmeergebied.
  Tafelgasten: docent Esther Schaareman met een aantal leerlingen.
 • Ruimte voor energietransitie
  Tafelgasten: Albert Keizer (next generation shipyards) en Bram Verhave (adviseur landschap bij Staatsbosbeheer).

Praktische informatie

Datum: donderdag 2 december 2021
Tijd: van 20.00 tot 22.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur
Locatie: De Puddingfabriek, Viaductstraat 3 Groningen
Organisatie: Staatsbosbeheer
Presentatie: Michel Jehae (Staatsbosbeheer)
Live muziek: singer/songwriter Gita de Ridder

Aanmelden

Voor ons is het fijn om enig idee te hebben van het aantal stoelen dat we klaar moeten zetten. Ben je van plan om te komen? Laat het ons weten door een mail te sturen aan Marlies Kip o.v.v. landschapscafé Lauwersmeer.