Laat je gasten de natuur optimaal beleven: word gastheer!

Er zijn nog een paar plekken vrij, dus meld je voor dinsdag 5 maart 12:00 aan! 

Nationaal Park Lauwersmeer; schitterende natuur, een bijzondere ontstaansgeschiedenis en talloze mogelijkheden voor de recreant. Draag jij als ondernemer het Nationaal Park Lauwersmeer een warm hart toe en wil je jouw gasten zo goed mogelijk over dit prachtige gebied informeren? Dan is de cursus ‘Gastheer van het Landschap’ echt iets voor jou!

Waarom gastheer worden?

“Dankzij de cursus gastheerschap van IVN ken ik nu alle bijzondere plekken van het Lauwersmeergebied en weet ik veel meer over de oorsprong. Gasten zijn erg enthousiast dat ik ze alle ins en outs kan vertellen. Veel mensen weten bijvoorbeeld nog niet dat het een relatief jong natuurgebied is. Het is best bijzonder dat alles hier zo snel is gegroeid en dat sommige bomen al zo sterk zijn dat ze het nest van een zeearend kunnen dragen,” aldus Irene Japenga van B&B d’Olle Pastorie.

Nieuwe opzet cursus

De cursus is al vaker gegeven in het Lauwersmeergebied, maar sinds eind vorig jaar is de opzet wat veranderd. De kernkwaliteiten “Vogelparadijs” en “Dark Sky Park” staan in de nieuwe cursus centraal. Ook is er een module over storytelling toegevoegd, zodat je jouw gasten op een aansprekende manier leert vertellen over de natuurwaarden en recreatieve mogelijkheden in dit gebied. Met deze geheel vernieuwde invulling is deze cursus ook zeer interessant voor bestaande gastheren!

Praktische informatie 

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten. Voor een overzicht van de data en de het programma download:
Programma cursus gastheerschap 2019.

Door een bijdrage van De Stuurgroep Lauwersmeer zijn de kosten voor deze cursus slechts € 100,- p.p. Ben je al gastheer van het Nationaal Park, dan kost de cursus slechts € 50,- p.p. Dit is inclusief digitale cursusmap, certificaat, gevelbordje en koffie/thee tijdens de bijeenkomsten.

Wil je met een of meerdere personen deelnemen aan deze cursus, meld je dan uiterlijk vrijdag 1 maart aan via j.de.bruin@ivn.nl. Wil je eerst meer informatie, neem dan contact op met Dhr. J.de Bruin, IVN Noord, M: 06-46 41 38 55. Er kunnen maximaal 20 ondernemers deelnemen, dus wacht niet te lang!

Over Gastheer van het Landschap

Gastheer van het Landschap is een succesvol project voor recreatieondernemers, ontwikkeld door IVN Natuureducatie in samenwerking met RECRON en Koninklijke Horeca Nederland. Inmiddels zijn landelijk meer dan 2.000 enthousiaste ondernemers opgeleid tot Gastheer van het Landschap. IVN is in Nationaal Park Lauwersmeer aanspreekpunt voor deze cursus.