Kom naar de themadagen! Zaterdag de eerstvolgende over de vroegere zeebodem.

In het Nationaal Park Lauwersmeer staan drie kernwaarden centraal, namelijk de vroegere zeebodem, het vogelparadijs en de duisternis (Dark Sky Park). Dit jaar organiseren we rond deze drie thema’s een middag/avond met allerlei boeiende activiteiten voor jong en oud.

Aanstaande zaterdag staat de vroegere zeebodem centraal. Tot 1969 had de zee hier nog vrij spel. Maak een mooie wandeling en kom meer te weten over de ontstaansgeschiedenis van het gebied en de kleurrijke zeldzame planten die er groeien. Of maak samen met je (klein)kinderen een
prachtig natuurschilderij met planten. Kijk in de activiteitenkalender voor meer informatie!

Op zondag 13 augustus staat het vogelparadijs in de schijnwerpers. De vogeltrek is dan alweer in volle gang. In het Lauwersnest leer je van alles over vogels en de fascinerende vogeltrek. Je kunt op drie locatie vogels gaan kijken, waar een deskundige gids je meer vertelt en vooral laat zien. Kinderen kunnen bij het Lauwersnest op zoek gaan naar waterdiertjes en maken kennis met een aantal vogels, die verzot zijn op deze diertjes.

En op vrijdagavond 15 september duiken we de duisternis in. En kom je onderweg meer te weten over de wonderlijke wereld van nachtvlinders en vleermuizen.

Deelname is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.