Kom je ook naar de Klokhuis Nationale Parken Dag?

Komende woensdag, op 1 mei, organiseert Het Klokhuis de Klokhuis Nationale Parken Dag op Stadslandgoed De Kemphaan in Almere. Een dag waarop 17 Nederlandse Nationale Parken, waaronder Nationaal Park Lauwersmeer, zich presenteren aan kinderen en hun (groot)ouders. Een dag met uitdagende natuurbelevingsactiviteiten zoals mini highlandgames, zwerfsteenwerpen en waterbeestjes vangen. Ook zijn er boswachters aanwezig én er is natuurlijk een meet-and-greet met de Klokhuispresentatoren.

NP Lauwersmeer: vogels en duisternis

Ook Nationaal Park Lauwersmeer is present tijdens de Klokhuis Nationale Parken Dag. Bijzonder aan het Lauwersmeer is dat dit het enige Nationaal Park in Nederland is dat ook een Dark Sky Park is. Tijdens deze Klokhuisdag kun je spectroscopen maken waarmee je diverse onderdelen van licht zichtbaar kun maken. Dit is belangrijk voor sterrenkundigen. Daarnaast kun je vogels spotten.

Kijk op de site van Het Klokhuis voor het volledige programma .

Ontdek Nationaal Park Lauwersmeer

En als je niet in de gelegenheid bent om naar Almere te komen, dan ben je natuurlijk van harte welkom in activiteitencentrum Lauwersnest. Het ideale startpunt voor een bezoek aan Nationaal Park Lauwersmeer. Tijdens de meivakantie is het Lauwersnest open van dinsdag t/m zondag van 11.00 – 17.00 uur.

 

De Klokhuis Nationale Parken Dag is mede mogelijk gemaakt door de Stichting Samenwerkingsverband Nationale Parken, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Gemeente Almere.