Junior Rangers Lauwersmeer

Wist je dat in het Lauwersmeer- en Waddengebied Junior Rangers actief zijn? Junior Rangers zijn jonge liefhebbers van de natuur die meer willen dan braaf over de paadjes lopen. Iedere maand komen ze samen rond verschillende thema’s. Voor het Lauwersmeergebied zijn dat bijvoorbeeld Vogels en Dark Sky.

Vogelen: wie vindt 100 soorten?

Vogelen rond het Lauwersmeer onder begeleiding van een doorgewinterde en aanstekelijk enthousiaste vogelaar staat steevast op het programma. De uitdaging is om 100 verschillende soorten vogels te zien en veel te leren over het leven van vogels. Zo wordt de vogeltrek gevolgd en ga je luisteren naar de nachtegalen op Schiermonnikoog.

Spanning en avontuur

Spanning en avontuur horen zeker ook bij de Junior Rangers. Zo werd het dit jaar nog spannend toen het onweer de Junior Rangers naderde, terwijl ze nog op het wad liepen. Bij de Engelsmanplaat konden ze gauw aan boord. Tijdens een survivaltocht door ondergelopen stukken land en langs loslopende jonge stieren, maken de Junior Rangers zich nuttig door rondslingerend afval op te ruimen. En mocht tijdens het sterrenkijken het wolkendek het zicht wegnemen, dan worden de muziekinstrumenten tevoorschijn gehaald en wordt het heel gezellig rond het kampvuur.

Doe je mee?

Als je ook nog van lepels snijden en buiten koken houdt, dan pas je prima bij deze club. Junior Rangers zijn tussen de 12 en 18 jaar oud. Als je mee wilt doen, ben je van harte welkom!! Hier kun je zien welke activiteiten op het programma staan. Wil je meedoen of iets vragen? Stuur dan een mail aan Guido Lek: g.lek@ivn.nl.