Jonge natuurliefhebbers gezocht!

Wist je dat in het Lauwersmeer- en Waddengebied Junior Rangers actief zijn? Dat zijn jonge (12 – 18 jaar) liefhebbers van de natuur die meer willen dan braaf over de paadjes lopen. Iedere maand komen ze samen rond verschillende thema’s. Voor het Lauwersmeergebied zijn dat bijvoorbeeld vogels en Dark Sky. Lijkt het jou ook wel wat om Junior Ranger te worden, maar weet je nog niet zeker of het iets voor je is? Kom op zaterdag 14 oktober met ze kennismaken tijdens een ochtend vol activiteiten bij Natuurlijk Kollumeroord.

Wie kan een Junior Ranger worden?

Ben jij een jonge natuurliefhebber? Hou je van een beetje avontuur? Niet vies van een beetje hard werken om boswachters te helpen? Dan heb jij het in je om een Junior Ranger te worden! Tijdens een survivaltocht door ondergelopen stukken land en langs loslopende jonge stieren, maken de Junior Rangers zich nuttig door rondslingerend afval op te ruimen. Varend op het Wad spotten ze zeehonden en als het droogvalt, gaan ze Wadlopend verder. Op Schiermonnikoog ontdekken ze natuur op dit prachtige eiland. En natuurlijk dompelen ze zich ook onder in de duisternis in Dark Sky Park Lauwersmeer. Mocht tijdens het sterrenkijken het wolkendek het zicht wegnemen, dan worden de muziekinstrumenten tevoorschijn gehaald en wordt het heel gezellig rond het kampvuur.

Doe je mee?

Laat jij je niet afschrikken door dit soort activiteiten? Dan pas je prima bij deze club! Op zaterdag 14 oktober kun je sfeer komen proeven en kennismaken met de Junior Rangers. Van 10:00 tot 13:00 gaan we bij Natuurlijk Kollumeroord kanovaren, boogschieten en een survival parcours doen. Je kan je hiervoor aanmelden bij Guido Lek van IVN Natuureducatie via g.lek@ivn.nl.