Internationale week van de Dark Sky

Van 15 t/m 21 april vieren we wereldwijd de internationale week van de Dark Sky. Een mooie reden om Dark Sky Park Lauwersmeer te bezoeken. Op zaterdag 21 april kun je met de boswachter mee op duisternisexcursie. Maar alle andere avonden in deze week kun je natuurlijk zelf het gebied bezoeken, de duisternis beleven en als je geluk hebt de sterrenhemel zien.

Week van de Dark Sky
In 2003 nam high-school student Jennifer Barlow het initiatief voor de internationale week van de Dark Sky. Het is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd evenement. Lees meer over de week van de Dark Sky, hoe je dit kunt vieren en wat je zelf kunt doen op de website van International Dark Sky association (IDA).

Duisternis excursie op 21 april
Op deze zaterdagavond kun je samen met de boswachter op stap in het donkere bos. Tijdens de wandeling ervaar je de duisternis en hoor je de nachtelijke geluiden van de natuur. Bij de start van de excursie vertelt de boswachter over Dark Sky Park Lauwersmeer, over duisternis en lichtvervuiling door overbodig kunstlicht. Leuk voor jong en oud. Meer informatie over de excursie in de activiteitenkalender.