Mindervaliden

De beide infocentra, Activiteitencentrum Lauwersnest en Het Informatie Paviljoen, zijn goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Staatsbosbeheer heeft in het Nationaal Park Lauwersmeer mooie brede betonnen fietspaden aangelegd. Deze paden zijn ook geschikt voor rolstoelen omdat ze 1.20 meter breed zijn. Er zijn twee beschreven routes. De ene route start vanaf restaurant Het Booze Wijf. De andere start bij de parkeerplaats halverwege De Rug; de weg naar Landal Natuurdorp Suyderoogh en gaat door het Ballastplaatbos. Ook de rode route die start bij de parkeerplaats van Activiteitencentrum Lauwersnest is geschikt voor mindervaliden, over brede fietspaden en openbare wegen.

Bekijk het gebied vanaf het water!

Tip: maak eens een rondvaart met de ms. Vlinderbalg. Deze rondvaartboot is goed toegankelijk voor rolstoelen. En… vanaf het water ziet de wereld er heel anders uit!

Vogels kijken

Zowel de vogelkijkhut bij het Jaap Deensgat als het uitzichtpunt in het zuiden bij de Ezumakeeg zijn toegankelijk voor rolstoelen. Op deze plekken kun je ongestoord genieten van de enorme vogelrijkdom in Nationaal Park Lauwersmeer.

Vissen

De visliefhebber vindt aan de zuidkant van het Nationaal Park net ten oosten van Jachthaven Lunegat een prachtige vissteiger voor rolstoelgebruikers. Bij de windmolen aan de oostkant van het Nieuwe Robbengat vind je ook een rolstoeltoegankelijke vissteiger.