Junior Rangers

In Nationaal Park Lauwersmeer is een leuke en enthousiaste groep Junior Rangers actief. Deze jongeren zijn de ambassadeurs van dit prachtige gebied. Maandelijks gaan ze samen op pad: leren, ontdekken en doen rondom het Lauwersmeer:

“Wij zijn jongeren in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar. We vinden het leuk om geregeld met elkaar op pad te gaan in het Lauwersmeergebied. We hebben speciale aandacht voor vogels. Niet zo vreemd natuurlijk in een gebied waar meer dan driehonderdvijftig soorten vogels zijn waargenomen. Maar we doen ook gewoon andere leuke dingen in de natuur: koken op een vuurtje, bushcraften of bijvoorbeeld vliegeren.”

De Junior Rangers komen zo’n acht keer per jaar op een zaterdagochtend bij elkaar. Wil je een keer de sfeer komen proeven? Stuur dan een mail naar g.lek@ivn.nl.

Programma 2024

Zaterdag 10 februari: struinen en lepel snijden
Locatie: Natuurlijk Kollumeroord – Slikweg 2, 9293 MJ Kollumerpomp
Tijd: 10.15 uur – 13 uur

Deze keer struinen we door het natte bos en gaan op zoek naar een geschikte plek om lepels te snijden. Wij brengen het gereedschap mee, maar als je een eigen mes hebt dat geschikt is voor houtbewerking neem deze dan vooral mee.

Zaterdag 9 maart: opruimactie actie in afgesloten gebied/Zoutkamperril (we hebben weer toestemming van de boswachter)
Locatie: Uitkijkpunt over de Zoutkamperplaat, 9976 VT Munnekezijl
Tijd: 10 – 15 uur

Zaterdag 20 april: landelijke Junior Rangers dag
Alle Junior Rangers uit Nederland komen deze dag samen. Dit wordt een lange leuke dag!

Over Junior Rangers

Junior Rangers is een initiatief vanuit Europarcs. In Nationaal Park Lauwersmeer maakt IVN, samen met Staatsbosbeheer en vrijwillige begeleiders, een programma voor deze groep mogelijk. In verschillende Nationale Parken in Europa zijn Junior Rangers actief en dit Europese netwerk breidt zich nog steeds uit. Door jongeren te betrekken bij natuur hopen we bij hen een duurzame zorg voor de natuur te bewerkstelligen. Het programma is een investering in een langdurige relatie van jongeren met het Lauwersmeergebied.