Junior Rangers

In Nationaal Park Lauwersmeer is een leuke en enthousiaste groep Junior Rangers actief. Deze jongeren zijn de ambassadeurs van dit prachtige gebied. Maandelijks gaan ze samen op pad: leren, ontdekken en doen rondom het Lauwersmeer:

“Wij zijn jongeren in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar. We vinden het leuk om geregeld met elkaar op pad te gaan in het Lauwersmeergebied. We hebben speciale aandacht voor vogels. Niet zo vreemd natuurlijk in een gebied waar meer dan driehonderdvijftig soorten vogels zijn waargenomen. Maar we doen ook gewoon andere leuke dingen in de natuur: koken op een vuurtje, bushcraften of bijvoorbeeld vliegeren.”

De Junior Rangers komen zo’n acht keer per jaar op een zaterdagochtend bij elkaar. Wil je een keer de sfeer komen proeven? Stuur dan een mail naar g.lek@ivn.nl. De komende maanden staan de volgende activiteiten op het programma:

Zaterdag 24 september 2022

Maak kennis met de Junior Rangers NP Lauwersmeer
Activiteiten: kanovaren, survival parcours en boogschieten.
Tijd: 10:00 uur – 13:00 uur
Locatie: Natuurlijk Kollumeroord, Slikweg 2, 9293 MJ Kollumerpomp)

Oktober
Wad en eiland tour met strandstruin en overnachten.

November:

Dark Sky Sterren onder het kampvuur. We varen naar het Junior Ranger eiland, stoken een kampvuur en delen onze kennis en beleving van de sterren, meteorieten en lichtvervuiling.

December:

Filmavond met film van Noord-Nederlandse Natuur voorzien van commentaar door de maker.

 

Over Junior Rangers

Junior Rangers is een initiatief vanuit Europarcs. In Nationaal Park Lauwersmeer maakt IVN, samen met Staatsbosbeheer en vrijwillige begeleiders, een programma voor deze groep mogelijk. In verschillende Nationale Parken in Europa zijn Junior Rangers actief en dit Europese netwerk breidt zich nog steeds uit. Door jongeren te betrekken bij natuur hopen we bij hen een duurzame zorg voor de natuur te bewerkstelligen. Het programma is een investering in een langdurige relatie van jongeren met het Lauwersmeergebied.