Het Lauwersmeer

In de wildernis van water en eilandjes, bos, rietvelden en ruige graslanden op de grens van Groningen en Friesland broeden ruim 100 vogelsoorten en overwinteren elk jaar tienduizenden ganzen. In het voor- en najaar, tijdens de vogeltrek, is het vogelfeest het grootst. Dan kun je op één dag 30.000 brandganzen zien overvliegen. Ook voor bijzondere vogels kom je in Nationaal Park Lauwersmeer aan je trekken. Je ziet er steltkluten, lepelaars en grauwe franjepoten. Of de zeearend, die hier sinds een aantal jaren broedt.

Vogels maken dit Nationaal Park tot een onweerstaanbare wildernis voor elke vogelaar en natuurminnaar: een vogelparadijs op vroegere zeebodem. Grenzend aan Werelderfgoed Waddenzee en met op steenworp afstand Nationaal Park Schiermonnikoog.

Nationaal Park Lauwersmeer heeft sinds oktober 2016 officieel het predicaat Dark Sky Park. Dit is een gebied waar de duisternis behouden blijft en waar bezoekers ’s nachts welkom zijn om die duisternis te beleven en van een heldere sterrenhemel te genieten.

/
Junior Rangers
Lees meer
/
Beleef de Trekvogels
Lees meer
/
Vogelparadijs op vroegere zeebodem
Lees meer
/
Dark Sky Park
Lees meer
/
Natuur & Landschap
Lees meer