Herfstvakantie in Lauwersmeer

Komende week is het herfstvakantie en dan is Activiteitencentrum Lauwersnest in Nationaal Park Lauwersmeer naast de weekenden en woensdagen ook van dinsdag t/m zondag geopend van 11 – 17 uur. Staatsbosbeheer organiseert verschillende activiteiten voor jong en oud. Je bent van harte welkom!

  • Zaterdagochtend 15 oktober staan gidsen van Staatsbosbeheer bij vogelkijkhut Jaap Deensgat om vogels te kijken. Kom ook langs! Voor vragen over bijvoorbeeld waarnemingen kan je hier terecht.
  • Kom op dinsdag 18 oktober naar de creatieve middag voor vogeldrukkunst. Je maakt je eigen sjabloon om kaarten mee te maken. Deze middag is voor zowel volwassenen als kinderen.
  • Op woensdag 19 oktober ontdekken kinderen de natuur met de junior boswachterscursus.
  • Wil je vogels helpen aan een huis? Kom op donderdag 20 oktober naar de bouwmiddag om een vogelnestkast te bouwen. Let op, vol is vol. Er is geen reservelijst. Meld je daarom aan op onze website.
  • De hele week kan je met het gezin het kabouterpad lopen en voor de oudere kinderen is er het vogelbeleefpad. Wil je op zoek naar digitale dieren? Dit kan met Perfect Earth Animals.

Wat spookt er ´s nachts rond in het Lauwersmeer?

Vliegende gewone dwergvleermuis

Op zaterdag 22 oktober organiseren wij een speciale themadag in Activiteitencentrum Lauwersnest. Deze dag zijn er verschillende activiteiten voor jong en oud. Wil je meer weten over de interessante wereld van nachtvlinders of over vleermuizen die voorkomen in het Lauwersmeergebied? Volg dan een of meerdere lezingen. Deze middag zoeken wij uit wat voor maaltijd uilen hebben gegeten door braakballen te pluizen. Bouw een vleermuizenkast of een nestkast voor vogels die zij gebruiken als slaapplek. Ook stellen wij een aantal nachtdieren aan je voor: bekijk ze van dichtbij of zie prachtige filmpjes van de otter.

Ook buiten openingstijden is er genoeg te beleven

Het Nationaal Park heeft diverse routes om te bewandelen en te fietsen. Wandel bijvoorbeeld de Dark Sky route. Je kunt overdag de route lopen en de QR-codes scannen om zo van alles te weten komen over de nacht in het gebied. Kom na zonsondergang terug om de nacht zelf te ervaren.