Help mee aan behoud orchideeënvelden

Ook dit jaar gaan we tijdens de landelijke natuurwerkdag weer aan de slag in Nationaal Park Lauwersmeer. Op zaterdag 2 november zullen we dit keer meehelpen aan het behoud van de prachtige orchideeënvelden in het gebied.

Schitterende velden met bloeiende orchideeën

Het Land van juffrouw Alie is één van die schitterende velden met in het voorjaar en in de zomer duizenden bloeiende orchideeën, zoals rietorchis en moeraswespenorchis. Ook de zeldzame honingorchis komt in het Land van juffrouw Alie voor. Voor het behoud van deze zeldzame planten, is het noodzakelijk dat de velden jaarlijks gemaaid worden en dat het maaisel wordt afgevoerd.

Maaisel verwijderen en snoeien

Tijdens de natuurwerkdag gaan we het maaisel en mos verwijderen met behulp van hooiharken en vorken. Het maaisel moet vervolgens naar de weg gebracht worden om af te voeren. Daarnaast zal er gesnoeid worden aan de randen van de verschillende natuurveldjes. De werkzaamheden vinden plaats op het terrein van juffrouw Alie en rondom de Bosschuur en Activiteitencentrum Lauwersnest. Voor koffie/thee aan begin en einde van de dag en een voedzame lunch wordt gezorgd!

Er is plek voor maximaal 50 deelnemers, dus meld je snel aan via:

www.natuurwerkdag.nl/locatie/land-van-juffrouw-alie-nationaal-park-lauwersmeer