Grote schoonmaak Nationaal Park Lauwersmeer

Zaterdag 9 maart organiseren Staatsbosbeheer en IVN een grote schoonmaakactie in het Nationaal Park Lauwersmeer. Help je ook mee?

Ieder jaar komt er veel zwerfvuil in het Lauwersmeergebied terecht. Los van het feit dat dit geen gezicht is, kan het zwerfvuil ook gevaarlijk zijn, met name voor dieren. Vogels en zoogdieren zien het afval soms voor voedsel aan en krijgen zo ongezonde hoeveelheden afval (vooral plastic) binnen. Via de spuisluizen komt het afval ook in zee terecht. Zo bereikt het uiteindelijk zelfs de meest afgelegen plekken in de oceanen. Op sommige plekken drijft inmiddels zoveel plastic, dat men zelfs spreekt van ‘plastic soep’.

Hier gaan we 9 maart wat aan doen! Door het hele gebied zullen we met vrijwilligers zwerfvuil gaan opruimen. Ook op plekken, die normaal gesproken voor het publiek afgesloten zijn. Voor deze klus zijn veel mensen nodig, dus iedereen die het gebied een warm hart toedraagt is van harte welkom! Uiteraard zal er voldoende materiaal aanwezig zijn om plezierig en veilig te kunnen werken.

Wanneer: zaterdag 9 maart van 9.00 uur tot 15.30 uur.
Waar: activiteitencentrum Lauwersnest, De Rug 1, 9976 VT in Lauwersoog.
Meedoen: graag van tevoren aanmelden bij boswachter Rinus de Jong, r.jong@staatsbosbeheer.nl of 06 – 51 23 09 23.

Deelnemers zorgen zelf voor water- en winddichte kleding en schoeisel (laarzen zijn erg handig!) en een lunch. De organisatie zorgt voor koffie en thee met koek aan het begin van de dag. Na afloop staat de welverdiende soep klaar!