Gratis clinics bij opening MTB-route Lauwersmeer

De nieuwe mountainbike-route (MTB-route) bij Lauwersoog wordt zaterdag 14 oktober om 14.15 uur officieel geopend.

In de bossen bij Lauwersoog is in opdracht van de gemeente De Marne en gefinancierd door de provincie Groningen een MTB-route aangelegd. De route loopt deels door het gebied van Staatsbosbeheer in Nationaal Park Lauwersmeer. Dit deel van de MTB-route is in het voorjaar al in gebruik genomen. Onlangs is de route uitgebreid met een extra lus over het terrein van Defensie. De route biedt de nodige technische uitdaging en heeft een lengte van zo’n 13 kilometer.
De stichting MTB-Lauwersmeer is initiatiefnemer voor deze route en draagt zorg voor beheer en onderhoud.

Gratis clinics
De officiële opening wordt gevierd met drie gratis MTB-clinics bij restaurant Het Booze Wijf in Lauwersoog. Geïnteresseerden zijn hiervoor van harte uitgenodigd. De start van de clinics is om 14.30 uur.
Aanmelden voor één van de drie clinics kan inmiddels niet meer, want de clinics zijn vol.

Investeren in het gebied
De aanleg van de MTB-route heeft 80.000 euro gekost. Om het toerisme in het Lauwersmeergebied te stimuleren, investeren provincies en gemeenten met diverse projecten in dit gebied. Belangrijk uitgangspunt hierbij is dat de economie en natuur met elkaar in evenwicht blijven. Nationaal Park Lauwersmeer is één van de belangrijkste vogelgebieden in West-Europa en sinds een jaar officieel Dark Sky Park.