Gezocht: vrijwilligers Lauwersnest

Staatsbosbeheer is op zoek naar vrijwilligers die de boswachter willen helpen bij het ontvangen van bezoekers in Activiteitencentrum Lauwersnest in Lauwersoog. Ben je gastvrij en servicegericht? Heb je hart voor het Lauwersmeer? Vind je het leuk bezoekers te informeren en ervoor te zorgen dat ze zich welkom voelen in het gebied? Meld je dan aan als vrijwilliger.

Wat ga je doen?

Bezoekers komen naar het activiteitencentrum voor informatie over het gebied. Er starten wandelingen, excursies, er is een natuurspeelplaats en er worden activiteiten georganiseerd. Je bent als gastheer of gastvrouw van Staatsbosbeheer een ambassadeur van het Lauwersnest. Je heet bezoekers welkom en geeft hen informatie. Je houdt de faciliteiten van het activiteitencentrum netjes en bereidt activiteiten voor. En je rekent bij de kassa producten en excursies en andere activiteiten af. Ook het begeleiden van activiteiten behoort tot de mogelijkheden, als je dat leuk vindt.

Wat vragen we van je?

  • Je vindt het leuk om bezoekers enthousiast en hartelijk te ontvangen, je bent gastvrij en servicegericht.
  • Je bent communicatief en kunt samenwerken in een team met andere vrijwilligers.
  • Je bent jaarlijks minimaal 12 keer beschikbaar, met focus op donderdagen, vrijdagen en weekenden.

Wat bieden wij?

We bieden een inspirerende werkomgeving in een prachtig natuurgebied en een enthousiast vrijwilligersteam. Natuurlijk gooien we je niet zomaar in het diepe. Je loopt eerst een aantal dagen mee met andere vrijwilligers. En je wordt begeleid door en werkt samen met de boswachter.

Als vrijwilliger krijg je een vrijwilligersovereenkomst, vrijwilligerskleding en mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Je ontvangt een dagvergoeding van € 4,50 of een kilometervergoeding. Je kunt je abonneren op de digitale vrijwilligersnieuwsbrief en gebruikmaken van het vrijwilligersplatform. En je ontvangt regelmatig de Nieuwsflits met nieuws uit het Lauwersmeergebied.

Ervaringen lezen

Wil je meer weten over wat het inhoudt om vrijwilliger te zijn bij het Lauwernest? Lees dan de verhalen van drie van onze vrijwilligers in de laatste informatiekrant.

Interesse?

Neem dan contact op met boswachter Mariska Bos, 06-21266680 of lauwersmeer@staatsbosbeheer.nl