Gastheren en gastvrouwen voor het Lauwersnest gezocht!

In het voorjaar van 2019 is Activiteitencentrum Lauwersnest vernieuwd. Sindsdien is er een duidelijke focus op vogels, Dark Sky en de vroegere zeebodem. Met een groeiend aantal bezoekers, zijn voldoende enthousiaste vrijwilligers onmisbaar. Vind jij het leuk om bezoekers te ontvangen en van informatie te voorzien over het Lauwersmeergebied? Dan zijn we op zoek naar jou!

Activiteitencentrum Lauwersnest

Activiteitencentrum Lauwersnest is het bezoekerscentrum van Nationaal Park Lauwersmeer. Bezoekers komen naar het Lauwersnest voor informatie over het gebied en voor tips om het gebied te gaan ontdekken. Ook is er een winkeltje met kaarten, educatieve producten en leuke cadeautjes. Het is het startpunt van wandelingen en excursies en er worden regelmatig activiteiten georganiseerd, voor zowel kinderen als volwassenen. Vrijwilligers zijn de spil van dit centrum en houden het draaiende.

Zoeken we jou?

Omdat er steeds meer bezoekers naar het gebied komen, zijn we op zoek naar versterking om hen welkom te heten, informatie te geven, de faciliteiten netjes te houden, activiteiten voor te bereiden en producten te verkopen. Ook zoeken we mensen die graag zelf activiteiten en excursies begeleiden.

Dus vind je het leuk om bezoekers enthousiast en hartelijk te ontvangen in het Lauwersnest?
Om het gezicht en de ambassadeur van Staatsbosbeheer te zijn en bezoekers op weg te helpen? Ben je communicatief ingesteld en kun je samenwerken in een team met andere vrijwilligers? En ben je per jaar ongeveer twaalf dagen beschikbaar (woensdagmiddag, weekenden en schoolvakanties)? Dan zijn we op zoek naar jou!

We bieden:

• Een inspirerende werkomgeving in een prachtig natuurgebied.
• Een enthousiast vrijwilligersteam, begeleiding en samenwerking met de boswachter.
• Een dagvergoeding van €4,50 of een kilometervergoeding.
• Een vrijwilligersovereenkomst, werkkleding en mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.
• Een abonnement op de digitale vrijwilligersnieuwsbrief.
• De mogelijkheid om gebruik te maken van het vrijwilligersplatform.
• Een aantal dagen meelopen met andere vrijwilligers in de proefperiode van drie maanden.

Interesse?

Neem dan contact op met Mariska Bos, boswachter publiek via 06 – 21 26 66 80 of per e-mail lauwersmeer@staatsbosbeheer.nl.