Extra beleving tijdens wandeling

Een aantal wandelroutes in Nationaal Park Lauwersmeer is nu ook digitaal beschikbaar. En dat biedt de bezoeker net even wat extra’s. Zo zit er bij elke route een kaart, waarop de route met nummers is aangegeven. Ben je aangekomen bij een nummer, dan kun je op de kaart op dat nummer klikken en zo meer lezen over de plek waar je je op dat moment bevindt. Bijvoorbeeld als je tijdens de Konijnenroute tussen de duindoorns wandelt:

“Aan beide zijden van het pad staan grote duindoornstruiken. In het najaar valt het op dat sommige struiken vol oranje bessen zitten en andere struiken geen enkele bes dragen. Dit komt doordat duindoorns tweehuizig zijn. Dit betekent dat er aparte mannetjes en vrouwtjes struiken zijn. En alleen de vrouwelijke struiken dragen bessen. De bessen zijn zeer zuur, maar rijk aan vitamine C. Ten tijde van de VOC namen de zeilschepen vaten met deze bessen mee om scheurbuik onder de bemanning te voorkomen.”

Bij de vogelroute zit zelfs een beknopte vogelgids met informatie over de vogels die je tegen kunt komen tijdens een wandeling. Met niet alleen prachtige foto en informatie over waar en wanneer je ze kunt zien, maar zelfs met geluidsfragmenten.

Al dit soort weetjes zorgen ervoor dat je de omgeving op een andere manier kunt gaan bekijken en beleven.
De routes zijn te downloaden via www.np-lauwersmeer.nl/doen-zien/wandelen.